C Slatka tradicija

Sastojci
2 dl mleka
1 dl vode
1/2 kockice svežeg kvasca
2 C vanilin šećera
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
3 kašike ulja
500 g brašna
prehrambena boja za testo, plava i ljubičasta

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Uskršnje zavrzlame

Mirišu na dobro, mirišu na C.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U mlako mleko i vodu staviti šećer i kvasac i ostaviti par minuta , pa dodati so, vanilin šećer, ulje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadođe.

Kad testo nadođe, podeliti ga na 2 dela, u prvi deo testa dodati desetak kapi plave prehrambene boje, a u drugi deo testa desetak kapi ljubičaste prehrambene boje.

Plavi deo testa razvući na debljinu maloga prsta i nožrm iseći na trake širine oko 1 cm. Napraviti spiralu i urolati, to uraditi i sa ljubičastim delom testa.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje, ređati zavrzlame.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peći zavrzlame, drvenim štapićem proveriti da li su pečene, ako testo ne ostaje na štapiću, pečene su.

Zavrzlame posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata