Početna > Recepti > Ostali recepti > Trouglići sa sirom
Sastojci
500 g (pakovanje) kore za pitu
Fil:
800 g sitnog sira
3 supene kašike kiselog mleka
2 jaja
80 ml kisele vode
80 ml mleka
1/2 kesice C praška za pecivo
Premaz kore:
1 jaje
100 ml ulja
250 ml jogurta
Posipanje:
malo ulja
50 g susama
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Svaku koru prepoloviti.
Svaku polovinu kore premazati jednom kašikom smese za premaz, pa je presaviti na pola po užoj strani.
Razmazati kašiku fila pa traku saviti u trougao.
Premazati ga uljem i posuti susamom.
Postupak ponoviti sa svim korama.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 C 15 minuta, a zatim smanjiti na 180 C i peći još 10-tak minuta.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Za zdraviju verziju mogu se koristiti heljdine kore za pitu.
Pogodne su za zamrzavanje. Zamrznuti ih na poslužavniku, pa kada se zalede prebaciti u kesu za zamrzivač. Tako uvek imate spreman doručak ili večeru, samo da se ispeku.