C Slatka tradicija

Sastojci
500 g (pakovanje) kore za pitu
Fil:
800 g sitnog sira
3 supene kašike kiselog mleka
2 jaja
80 ml kisele vode
80 ml mleka
1/2 kesice C praška za pecivo
Premaz kore:
1 jaje
100 ml ulja
250 ml jogurta
Posipanje:
malo ulja
50 g susama

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Trouglići sa sirom

Dekorativni, ukusni i sočni trouglići punjeni sirom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Svaku koru prepoloviti.

Svaku polovinu kore premazati jednom kašikom smese za premaz, pa je presaviti na pola po užoj strani.

Razmazati kašiku fila pa traku saviti u trougao.

Premazati ga uljem i posuti susamom.

Postupak ponoviti sa svim korama.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 C 15 minuta, a zatim smanjiti na 180 C i peći još 10-tak minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za zdraviju verziju mogu se koristiti heljdine kore za pitu.
Pogodne su za zamrzavanje. Zamrznuti ih na poslužavniku, pa kada se zalede prebaciti u kesu za zamrzivač. Tako uvek imate spreman doručak ili večeru, samo da se ispeku.