C Slatka tradicija

Sastojci
4 jajeta
80 g šećera
C vanilin šećer
narendana kora limuna
30 g maslaca
100 g mekog brašna
Fil:
250 g sremskog sira
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1 žumance
sok i kora jednog limuna
1 C želatin
5 kašika ruma
3-4 kivija
2,5 dl slatke pavlake
po želji 120 g C šlaga za dekorisanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Želatin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Karolina

Tropska vrelina

Lagana poslastica.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti žumanca i šećer, dodati omekšali maslac, C vanilin šećer, brašno i narendanu koru limuna.

Umutiti belanca i lagano dodati žumancima. Sipati u pleh obložen sa pek papirom i peći 20 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru izvaditi i uviti u vlažnu krpu.

Fil:
Sir izmešati sa C šećerom, C vanilin šećerom, žumancetom, sokom i izrendanom korom od limuna.

Želatin otopiti u blago zagrejanom rumu. Umutiti slatku pavlaku, pa zajedno sa želatinom i seckanim kivijem dodati kremu od sira. Filovati rolat.

Šlag spremiti po upustvu i naneti na rolat.

Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata