Početna > Recepti > Ostali recepti > Tropska vrelina
Sastojci
4 jajeta
80 g šećera
C vanilin šećer
narendana kora limuna
30 g maslaca
100 g mekog brašna
Fil:
250 g sremskog sira
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1 žumance
sok i kora jednog limuna
1 C želatin
5 kašika ruma
3-4 kivija
2,5 dl slatke pavlake
po želji 120 g C šlaga za dekorisanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Karolina
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
Umutiti žumanca i šećer, dodati omekšali maslac, C vanilin šećer, brašno i narendanu koru limuna.
Umutiti belanca i lagano dodati žumancima. Sipati u pleh obložen sa pek papirom i peći 20 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru izvaditi i uviti u vlažnu krpu.
Fil:
Sir izmešati sa C šećerom, C vanilin šećerom, žumancetom, sokom i izrendanom korom od limuna.
Želatin otopiti u blago zagrejanom rumu. Umutiti slatku pavlaku, pa zajedno sa želatinom i seckanim kivijem dodati kremu od sira. Filovati rolat.
Šlag spremiti po upustvu i naneti na rolat.
Ostaviti u frižideru da se ohladi i stegne.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs