0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
oko 20-25 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
oko 20-25 parčeta
1 pakovanje rozen kora
1l mleka
4 pudinga od vanile C
200 g bele cokolade (koristila sam belu milku)
500ml slatke pavlake
Secer po ukusu
250g margarina
1 slag krem od vanile C
2 vanil secera C
Staviti 750 ml mleka da se polako zagreva. Belu cokoladu iskidati i ubaciti u mleko da se topi. Odmah moze da se stavi i secer (ja sam stavljala 2 klasike obicnog belog secera i dva vanilina secera C, jer je bela cokolada vec slatka). 
U posebnoj ciniji izmešati preostalih 250 ml mleka i 4 pudinga. C vanila.Mesati dobro da ne ostanu grudvice. 
Puding ukuvati u toplo mleko i otopljenu belu cokoladu. Kuvati dok se ne zgusne. Dobijen fil ostaviti da se dobro ohladi. 
Posebno umutiti slatku pavlaku. U ohladjen fil umutiti margarin. 
Redjati jednu koru, pa red fila, pa red slatke pavlake. I tako dok se ne potroše filovi. 
Da bi se fil i slatka ravnomerno rasporedili potrosi se oko 3-4 kasike po svakoj kori. Na poslednju koru dolazi samo sloj fila. 
Tortu sam dekorisala slag kremom od vanile i ostavila sam malo bele cokolade koju sam narendala.
Staviti 750 ml mleka da se polako zagreva. Belu cokoladu iskidati i ubaciti u mleko da se topi. Odmah moze da se stavi i secer (ja sam stavljala 2 klasike obicnog belog secera i dva vanilina secera C, jer je bela cokolada vec slatka). 
U posebnoj ciniji izmešati preostalih 250 ml mleka i 4 pudinga. C vanila.Mesati dobro da ne ostanu grudvice. 
Puding ukuvati u toplo mleko i otopljenu belu cokoladu. Kuvati dok se ne zgusne. Dobijen fil ostaviti da se dobro ohladi. 
Posebno umutiti slatku pavlaku. U ohladjen fil umutiti margarin. 
Redjati jednu koru, pa red fila, pa red slatke pavlake. I tako dok se ne potroše filovi. 
Da bi se fil i slatka ravnomerno rasporedili potrosi se oko 3-4 kasike po svakoj kori. Na poslednju koru dolazi samo sloj fila. 
Tortu sam dekorisala slag kremom od vanile i ostavila sam malo bele cokolade koju sam narendala.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.