C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
4 kašičice šećera
200 ml mleka
3 kašike masti
100 ml ulja
3 žumanceta

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Testo za štrudle

Filovano raznim ukusnim nadevima, idealno je za sve prilike i svaki deo dana!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 2 štrudle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac rastvoriti u malo toplog mleka.

Kada nadođe dodati ga u prosejano brašno.

Potom dodati šećer, mleko, mast, ulje i žumanca.

Dobro umesiti testo, ostaviti ga na toplom da naraste i podeliti ga na dve jufke.

Filovati nadevima po želji: orasima, makom, raznim vrstama džema, rogačem...

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata