Početna > Recepti > Ostali recepti > Testo za štrudle
Sastojci
600 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
4 kašičice šećera
200 ml mleka
3 kašike masti
100 ml ulja
3 žumanceta
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 2 štrudle
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kvasac rastvoriti u malo toplog mleka.
Kada nadođe dodati ga u prosejano brašno.
Potom dodati šećer, mleko, mast, ulje i žumanca.
Dobro umesiti testo, ostaviti ga na toplom da naraste i podeliti ga na dve jufke.
Filovati nadevima po želji: orasima, makom, raznim vrstama džema, rogačem...
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs