C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1/2 litre ulja
300 ml piva
1 šaka C griza
1 C prašak za pecivo
150 g seckanih oraha
900 g šećera
800 ml vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Tepseštija

Prelep kolač sa starom tradicijom Metohije.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40-50 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ulje i pivo staviti u dublju šerpu da provri.

Čim provri dodati šaku C griza i šaku šecera, promešati i skloniti sa šporeta.

Odmah dodati 1 kg brašna, 1 C prašak za pecivo i seckane orahe.

Lepo to promešati i odmah mesiti dok je još vruca smesa, kada je lepo i dobro umešeno, pripremiti tepsiju od šporeta, nauljiti je i prebaciti smesu u njoj.

Rastanjiti rukom u tepsiji, seći je odmah u romboide i staviti da se peče. Prvo se peče na 250 stepeni da bi dobila boju, a onda smanjiti na 150 stepeni da bi se sušila, i tako jedno sat vremena (zavisi od jačine šporeta).

Kada je pečena izvadite iz šporeta i ostaviti jedno 10 minuta da se prohladi, a za to vreme prokuvati šećer, vodu i 2 C vanilin šećera u šerbet.

Preliti tepseštiju, mlaka tepseštija, a vruć šerbet.

Čim upije, spremna je za posluživanje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Što se više suši u rerni, to je hrskavija i bolja.