C Slatka tradicija

Sastojci
300 g šećera
6 jabuka
4 lista lisnastog testa
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tarte tatin

Divna, ukusna i osvežavajuća pita sa jabukama za svaku priliku.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sipati šećer u tiganj i karamelisati ga.

Okrugli tepsiju podmazati puterom, pa sipati karamel.

Preko karamela poređati jabuke. Jabuke prethodno očistiti i iseckati.

Lisnato testo poređati jedno preko drugog, pa razvući. Staviti preko jabuka.

Peći oko 45 min. na 170 stepeni.

Kada je pečeno ostaviti da se malo prohladi, ne previše.

Istresti na tacnu, pa ohladiti pre služenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Rernu je potrebno prethodno zagrejati. Kolač se ne sme vreo istresti iz tepsije, potrebno je da se samo malo ohladi da se ne stegne skroz.