Početna > Recepti > Ostali recepti > Tart sa čokoladom i kokosom
Sastojci
Tart:
250 g mlevenog keksa
125 g maslaca
100 ml mleka
100 C kokosa
Krema:
250 ml slatke pavlake
50 g maslaca
150 g mlečne čokolade
150 g crne čokolade
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 16 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Podloga za tart:
Otopite maslac i dodajte u mešavinu keksa i kokosa, dolijte mleko.
Sve pomešajte i mešavinu presipajte u kalup i ravnomerno rasporedite (utisnite rukama ili čašom).
Krema:
Zagrejte pavlaku sa maslacem, nikako da proključa. U drugu posudu stavite izlomljenu čokoladu, kad se pavlaka zagreje prelijte preko čokolade.
Neka odstoji par minuta pa promešajte da se sjedini. Krem sipajte preko podloge i ukrasite kokosom.
Hladiti u frižideru minimum 4 sata.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Pavlaka se samo zagreva, ne sme da proključa.
Čokoladu izlomiti što sitnije da se brže otopi.
Mora da se hladi u frižideru.