C Slatka tradicija

Sastojci
Tart:
250 g mlevenog keksa
125 g maslaca
100 ml mleka
100 C kokosa
Krema:
250 ml slatke pavlake
50 g maslaca
150 g mlečne čokolade
150 g crne čokolade

Naši proizvodi
Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tart sa čokoladom i kokosom

Baršunasta čokoladna krema na podlozi od keksa i kokosa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Podloga za tart:
Otopite maslac i dodajte u mešavinu keksa i kokosa, dolijte mleko.

Sve pomešajte i mešavinu presipajte u kalup i ravnomerno rasporedite (utisnite rukama ili čašom).

Krema:
Zagrejte pavlaku sa maslacem, nikako da proključa. U drugu posudu stavite izlomljenu čokoladu, kad se pavlaka zagreje prelijte preko čokolade.

Neka odstoji par minuta pa promešajte da se sjedini. Krem sipajte preko podloge i ukrasite kokosom.

Hladiti u frižideru minimum 4 sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pavlaka se samo zagreva, ne sme da proključa.
Čokoladu izlomiti što sitnije da se brže otopi.
Mora da se hladi u frižideru.