C Slatka tradicija

Sastojci
3 čaše brašna (možete koristiti raženo, integralno ili obično brašno, a možete i napraviti kombinaciju sva tri)
2 kafene kašike sitne soli
1/4 kafene kašičice suvog C kvasca
1,5 čaša vode

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Tain srpski vojnički hleb

Treća sreća, ni prethodna 2 hleba nisu ispala loše,ali mislim da je ovaj treći najbolji. Evo kako da umesite TAIN, srpski hleb iz Prvog svetskog rata i jedete ga 20 dana.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešajte brašno, so, kvasac, zatim dodajte vodu i sve dobro sjedinite. Pokrijte i ostavite da odstoji 12 sati.

Nakon toga ponovo promešajte i ostavite da odstoji dok se na površini testa ne pojave mehurići vazduha, a to može potrajati od 7 do 12 sati ili duže.

Istresite testo na radnu površinu, koju ste prethodno posuli brašnom, i preklopite ga kao koverat, a zatim prevrnite i ostavite da odstoji još sat, dva.

Prvo zagrejte šerpu (potrebna vam je šerpa sa poklopcem), pola sata pre prečenja, a zatim stavite testo u posudu, poklopite i pecite pola sata na 250 stepeni.

Nakon toga skinite poklopac i pecite još oko 20 minuta.

Trebalo bi da se uhvati tamna korica, a ako nije pecite još malo dok se ne uhvati, a zatim umotajte hleb u krpu i ostavite da se hladi sat vremena i tek onda je proces završen.

Ono što je interesantno je to da hleb “peva” dok se hladi.

To se odnosi na krckanje korice i to je znak da je hleb ispao kako treba treba.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata