C Slatka tradicija

Sastojci
3 šolje mekog brašna
1 šolja margarina
1 šolja kisele pavlake
1 C prašak za pecivo
1 rum šećer
po potrebi gušćeg džema
po potrebi C prah šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Štrudlice sa džemom

Odlične su i posle par dana.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prosejati brašno i pomešati ga sa C praškom za pecivo.

Margarin sobne temperature pomešati sa pavlakom, pa dodati brašno sa C praškom za pecivo i rum šećerom i sve dobro umesiti.

Testo oklagijom rastanjiti u pravougaoni oblik i iseći na 4 trake.

Na svaku traku celom dužinom staviti neki gušći džem (ja sam od jagoda i šljiva), pa jednu stranu testa prebaciti preko džema, a zatim i drugu da se malo preklopi, pa spojiti ivice da džem ne iscuri prilikom pečenja.

Štrudlu iseći na manje komade, složiti u pleh obložen papirom za pečenje (spojena strana se stavlja dole) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 do 200 stepeni oko 10 do 20 minuta.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata