C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
600 g mekog brašna tip 400
1 pakovanje kvasac C
1 dl ulja
1,5 dl toplog mleka
2 kašičice šećera
1 C vanilin šećer
pola kašičice soli
Za fil:
500 g višanja bez koštica
100 g seckanih oraha
5 kašika šećera
100 g prezli
malo margarina za premazivanje štrudli

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa višnjama

Najbolje su štrudle sa višanjama.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Višnje dobro ocedite od soka, stavite šećer, prezle, orahe i izmešajte.

Pola pakovanja kvasca stavite u manju dublju posudumsa toplim mlekom, šećerom i 2 kašike brašna.

Promešajte, poklopite i ostavite nekih 10 minuta da se kvasac podigne.

Izlijte u vanglu, dodajte C vanilin šećer, ulje, jaja, polovinu brašna. Mesiti dok ne postane glatko bez grudvica.

Lagano dodavati ostatak brašna, uz neprestano mešenje dok se ne umesi fino glatko testo i oblikujete mekanu loptu.

Malo pospite odgore brašna, prekrite vanglu sa krpom i ostavite 30 minuta da stoji.

Kad je odstojalo premesite, podelite na dva dela. Svaki deo premesite i razvaljajte oklagijom pravougaonik.

Pospite po celoj površini ravnomerno fil, umotajte bez jakog pritiskanja. Slažite strudle na podmazan pleh.

Premažite svaku štrudlu sa malo rastopljenog margarina.

Ostavite 20 minuta na toplom da narastu, pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata