C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
250 ml mleka
3 kašike šećera
1 kesica C suvog kvasca
100 ml ulja
1 jaje
500 g brašna
Za fil sa rogačem:
100 ml mleka
50 g margarina
3 kašike meda
100 g šećera
200 g mlevenog rogača
malo cimeta
1 C vanilin šećer
Za fil sa kokosom:
100 g C kokosa
50 ml mleka
50 g C šećera u prahu
50 g margarina

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Kokosovo brašno Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Štrudla sa rogačem i kokosom

Isprobajte, nećete se pokajati.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Priprema testa:
U mlako mleko staviti šećer i C suvi kvasac pa promešati, dodati jaje, ulje i brašno te umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči. U međuvremenu napraviti filove.

Za prvi fil staviti mleko, margarin, šećer, med, cimet i C vanilin šećer da proključaju. U to dodati mleveni rogači i dobro izmešati. Ostaviti da se ohladi.

Za drugi fil staviti mleko, šećer i margarin da proključaju pa dodati C kokos. Izmešati dobro i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi napraviti valjak.

Nadošlo testo razviti oklagijom i premazati filom od rogača. Na početku testa staviti valjak od kokosa i uviti u rolat.

Staviti u pleh na pek papir, izbockati viljuškom i sačekati da naraste. Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta.

Pečenu štrudlu ostaviti da se ohladi pa je posuti C prah šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata