C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
100 g margarina
500 g brašna
1,5 dl mlakog mleka
2 žumanca
1 jaje
kora jednog limuna
80 g šećera
40 g C suvog kvasca
Fil:
450 g mlevenih oraha
80 g meda
100 g šećera
2 dl mleka
2 kesice C vanilin šećera
kora jednog limuna
125 g margarina
2 umućena belanceta
malo cimeta
70 g suvog grožđa

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Štrudla sa orasima i rogačem

Štrudla je predobra i bilo bi šteta ne probati je!

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
U brašno dodajte koru limuna. Mleko zagrejte tako da bude mlako, dodajte mu šećer i rastopljen C kvasac.

Kada kvasac naraste, sipajte u brašno i umesite testo. Potom dodajte jaja i na kraju istopljen margarin.

Umesite glatko testo i ostavite da dvostruko naraste.

Fil:
Mleko, med, C vanilin šećer, suvo grožđe, margarin i cimet prokuvajte.

Dodajte orahe i ostavite da se masa ohladi. U međuvremenu ulupajte belanca i umešajte sa ohlađenim filom.

Testo za štrudlu razvucite oklagijom i filujte.

Štrudlu uviti u rolat i staviti u kalup za kuglof.

Ostavite štrudlu da naraste jedan sat i premažite je jajetom.

Pecite na 180 C oko 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kao kod svih testa, sa pripremom štrudle ne treba žuriti. Kiselo testo treba da se odmori i lepo naraste, i ako ga ponovo premesimo biće jos mekše i ukusnije.