C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
100 ml mleka
100 g jogurta
50 g margarina
1 kesica C suvog kvasca
5 kašika šećera
1/2 kašičice soli
1 jaje
500 g brašna
Za nadev:
150 g mlevenih oraha
1 kesica C vanilin šećera
50 ml mleka
5 kašika šećera
Za premazivanje:
1 žumance
Za posipanje:
po potrebi C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Štrudla sa orasima

Fantastičnog je ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo:
U dublju posudu usuti brašno, dodati C suvi kvasac, so i izmešati. Uliti mlako mleko, jogurt, šećer, omekšali margarin sobne temperature, jaje i zamesiti testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji dok se testo ne udvostruči.

Za nadev:
U šerpu staviti šećer, mlevene orahe, C vanilin šećer, preliti mlekom i staviti na vatru. Mešati tek toliko da orasi omekšaju.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom razviti u oblik pravougaonika, pa premazati nadevom od oraha.

Urolati i staviti u kalup za hleb obložen pek-papirom. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Žumance razmutiti viljuškom i premazati štrudlu. Peći u dobro zagrejanoj reeni na 180 stepeni 40 minuta.

Gotovu štrudlu izvaditi uz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Štrudlu izvaditi iz kalupa i posuti C šećerom u prahu. Štrudlu iseći, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata