Početna > Recepti > Ostali recepti > Štrudla sa neskvikom i pavlakom
Sastojci
600 g brašna
100 g masti
150 g margarina
1,5 dl mleka
2 kašike šećera
1 C suvi kvasac
2 jaja
prstohvat soli
I još:
2 jaja za premazivanje
1 kašika mleka
1 kašika ulja
Za fil:
200 g neskvika
5 kašika šećera
oko 6-9 kašika kisele pavlake, po 2-3 na svaku štrudlu
C šećer u prahu za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Mleko ugrejati da bude mlako, pa dodati u njega 2 kašike šećera i C suvi kvasac. Izmešati i ostaviti da kvasac zapeni.
Izmešati brašno sa otopljenim margarinom, dodati mast i jaja, so, promešati malo, pa dodati nadošli kvasac.
Sve zajedno umešati, pa mesiti dok ne bude glatko testo. Testo staviti u frižider da polako nadolazi. Ostavite ga sat, ali može i duže, ne smeta.
Izmešajte neskvik sa šećerom i pripremite kiselu pavlaku. Testo podelite na 3 jednaka dela za tri štrudle.
Pospite radnu ploču brašnom, pa razvijte štrudlu na pravougaonik što tanje možete. Namažite je sa 2-3 kašike kisele pavlake, tako da prekrijete celu štrudlu, sem baš nekih 5cm pred kraj.
Pospite trećinu pripremljenog neskvika preko kisele pavlake. Levu i desnu stranu savijte prema unutra, da vam ne curi fil, pa urolajte štrudlu. Ponovite još 2 puta sa ostatkom testa i neskvika.
Razdvojite belanca i žumanca (ona jaja za premazivanje). Žumanca pomešajte sa mlekom i uljem.
Pripremljenim žumancima premažite štrudle i drvenim štapićima ih izbockajte.
Stavite štrudle nazad u frižider na odmaranje, nekih pola sata. Nakon što su odmorile, štrudle premažite tek blago, viljuškom ulupanim belancima.
Stavite ih da se peku na 190°C oko pola sata. Proveravajte.
Ako su porumenele rano, pokrijte ih papirom za pečenje, pa nastavite sa procesom.
Gotove štrudle isecite, posuti ih C prah šećerom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs