C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
100 g margarina
1,5 dl mleka
2 žumanca
kora od jednog limuna
80 g šećera
1 kesica C kvasca
500 g brašna
Fil:
100 ml mleka
80 g meda
100 g šećera
2 C vanilin šećera
100 g margarina
2 umućena belanca
200 g mlevenog maka

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Štrudla sa makom

Vrlo ukusna i meka štrudla.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U brašno dodajte narendanu koru limuna. Mleko zagrejte da bude mlako i dodajte kvasac i šećer.

Kada kvasac naraste sipajte u brašno, dodajte 2 žumanca, 100 g otopljenog margarina i dobro umesite testo. Ostavite da naraste.

Fil:
Mleko, med, šećer, C vanilin šećer i margarin staviti da proključa. Zatim dodati mleveni mak, izmešati i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 2 belanca i pomešati sa ohlađenim filom. Kada je testo naraslo razviti ga u koru i premazati filom od maka.

Uviti u rolat i staviti da opet naraste.

Premazati umućenim jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata