burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija10

Štrudla sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
10

Sastojci

Testo:

500 g brašna

1 C suvi kvasac

na vrh noža soli

80 g šećera

100 g margarina

1 jaje

2,5 dl mleka

Fil od maka:

200 g mlevenog maka

1 dl vrelog mleka

100 g šećera

Premaz:

75 g šećera

malo vode

1 kašika soka od limuna

Štrudla sa makom

Koraci pripreme

Testo:
Staviti sve suve sastojke u vanglu, u sredinu napraviti rupu i dodati jaje, mleko, margarin i zamesiti rukama.

Fil:
Popariti mak i šećer sa vrelim mlekom, kada se malo prohladi dodati jaje.

Razviti u pravougaonik 30x40, premazati filom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Peći 40 minuta, na 180 stepeni.

Kada se ispeče, vruću štrudlu premazati premazom.

Naši proizvodi

Štrudla sa makom

Koraci pripreme

Testo:
Staviti sve suve sastojke u vanglu, u sredinu napraviti rupu i dodati jaje, mleko, margarin i zamesiti rukama.

Fil:
Popariti mak i šećer sa vrelim mlekom, kada se malo prohladi dodati jaje.

Razviti u pravougaonik 30x40, premazati filom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Peći 40 minuta, na 180 stepeni.

Kada se ispeče, vruću štrudlu premazati premazom.

Autor

Bojana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept