C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 jajeta
100 ml mleko
1 kesica C suvog kvasca
80 g margarina
1 kesica C vanilin šećera
2 kašike C šećera u prahu
400 g brašna
Za nadev:
po potrebi krem
Za premazivanje:
1 žumance

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Štrudla sa kremom

Fantastičnog je ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za testo:
U dublju posudu usuti brašno, dodati C suvi kvasac i izmešati.

Zatim uliti mlako mleko, C šećer u prahu, C vanilin šećer, jaja, otopljen margarin i zamesiti testo.

Testo prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u oblik pravougaonika. Jedan kraj premazati kremom i uviti do pola.

Drugu polovinu zaseći na trake, pa preklopiti preko urolanog dela.

Urolanu štrudlu staviti u uljem premazanu vatrostalnu posudu (od sredine posude je uviti u krug).

Štrudlu premazati umućenim žumancetom i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta (po potrebi smanjiti temperaturu kako štrudla ne bi gorela).

Gotovu štrudlu izvaditi uz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Štrudlu seći, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji, pečenu i prohlađenu štrudlu možete posuti C šećerom u prahu.
Za nadev možete koristiti eurokrem, nutelu ili neki lešnik krem po izboru.