C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
100 g šećera
1 jaje
1 kesica suvog C kvasca
250 ml mleka
100 g margarina
malo soli
Za fil:
3 rendane jabuke
1 čaša šećera
1 kašika brašna
1/2 kašičice cimeta

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa jabukama

Jako lepa štrudla.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.

Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno pa umesiti testo. Ostaviti pola sata da poraste.

Sastojke za fil sjediniti.

Testo staviti na radnu površinu, podeliti na dva dela, pa svaki deo razvući, filovati, urolati i ostaviti pola sata pokriveno da nadođe.

Ugrejati rernu na 200 C.

Preko štrudle staviti par kockica margarina i peći oko 45 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata