C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna (tip 500)
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
25 g suvog C kvasca
1/2 kašičice soli
5 kašičica šećera
1 C vanilin šećer
Nadev:
džem (po izboru)
Za premazivanje rolata:
1 žumance
nekoliko kapi ulja
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa džemom

Ukusna štrudla, koja će vas mirisom i ukusom vratiti u detinjstvo.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti C suvi kvasac i dodati mu kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.

U brašno dodati nadošli C kvasac, jaja, C vanilin šećer, ulje, šećer i so. Umesiti glatko testo.

Možete ga mešati uz pomoć miksera sa mutilicama namenjenim za testo. Sjedinjeno testo mesiti još malo na malo pobrašnjenoj podlozi.

Testo podeliti na dva dela (dve jufke), prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

Jufke istanjiti što više može, pa celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan pleh.

Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.

Rolate posipati C prah šećerom i poslužiti tople.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata