C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g brašna (tip 500)
250 ml mleka
100 ml ulja
2 jaja
1/2 kesice C suvog kvasca
1/2 kašičice soli
5 kašičica šećera
Nadev:
džem po izboru
Za premazivanje:
1 žumance
nekoliko kapi ulja
Za posipanje:
2 kašike C šećera u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa džemom

Starinski recept za svaku priliku.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da naraste 15-tak minuta.

U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Umeseti glatko testo. Sjedinjeno testo mesiti još malo na pobrašnjenoj podlozi.

Testo prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste. Testo rastanjiti ,

Celu površinu testa obilno namazati džemom. Urolati i ređati u podmazan kalup.

Rolate premazati žumancem u koji se stavi nekoliko kapi ulja. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotovu štrudlu vrlo malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi. Posuti C šećerom u prahu i poslužiti toplu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Štrudla se može peći u kalupima različitog oblika.