C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml mleka
200 ml vode
1 kocka kvasac
3 kašike šećera
1 kašičica soli
5 kašika ulja
rendana kora limuna
1 jaje
1 kg brašno
Za fil:
200 g čokolade
4 kašike ulja
4 kašike vode
Za posipanje:
C šećer u prahu
C vanilin šećer

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Štrudla sa čokoladom

Čokolada! Slatkiš koji daje specifičan ukus ali i osećaj dobrog raspoloženja. Upotpunite ovaj divan dan!

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Aktivirati kvasac. Pomešati mlako mleko, vodu, šećer, izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.

Promešati varjačom i ostavite 5 minuta da krene kvasac.

U drugu posudu stavite jaje, so, ulje i sipajte nadošli kvasac, izrendanu koru limuna, polovinu pripremljenog brašna i sa presotalim brašnom zamesite glatko testo.

Pokriti i ostavite na toplom da se udvostruči.

Otopite čokoladu na pari sa uljem i vodom i ostavite da se prohladi.

Nadošlo testo podelite da dve lopte. Svaku lopru razviti oklagijom u krug na 2-3 mm i premazati sa polovinom otopljene čokolade.

Smotati rolnu i stavite u pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Postupak ponoviti i sa drugom korom.

Ostavite štrudle 10 minuda da miruju, pa premazati ih sa hladnom vodom (četkicom).

Peći na 200 C oko 20 minuta.

Ohladiti i seći štrudlu po želji.

Pospite C šećerom u prahu i C vanilin šećerom po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Punjenje štrudle možete zamenite orasima, đžemom, lešnikom...po želji.