C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
2 kašičice šećera
2 C pudinga
kvasac
malo soli
2 jaja
oko 500 g brašna
margarin
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa C pudingom

Uživanje u ukusu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvajte C puding po ukusu, ali duplo gušće nego po uputstvu sa kesice. Znači 2 pudinga na pola litra mleka.

Zamesite testo tako što u 2,5 dl mleka rastopite kvasac sa kašičicom soli i 2 kašičice šećera, pa dodajte 2 jaja i pola kilograma brašna.

Izraditi testo pa ga razvući u pravougaoni oblik, preko narendati margarin pa zamotati u rolat.

Rolat iseći na 4 dela pa svaki deo ponovo razvući u koru pravougaonog oblika i filovati predhodno skuvanim i ohlađenim C pudingom.

Nafilovano testo ponovo zaviti kao rolat i slagati u pleh.

Ostaviti testo da narasta jedno 30 minuta, pa premazati žumancetom i staviti da se peče.

Pečeno ostaviti da se ohladi pa posuti C šećerom u prahu, iseći i poslužiti.

Komentari potrošača:

26.02.2018
A slika da se vidi kakva je strudla ovako bez slike ne verujem da ce se iko usuditi da pravi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata