C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
400 g brašna
1 kesica C suvog kvasca (10 g)
1 kašičica soli
1 jaje
1 kašika ulja
300 ml mleka
Za prženje:
ulje
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Starinski uštipci

Iz bakinog kuvara.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema testa:
U dublju posudu usuti brašno, dodati C suvi pekarski kvasac i izmešati.

Zatim uliti mlako mleko, dodati ulje, razmućeno jaje, so i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Prženje:
Ulje zagrejati i kašikom umočenom u vruće ulje uzimati testo.

Spuštati u zagrejano ulje i pržiti na umerenoj vatri dok ne porumene sa obe strane.

Gotove uštipke odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Uštipke posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata