C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna
200 g heljdinog brašna
1 kesica C suvog kvasca
1 kašičica soli
mlaka voda
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Starinski uštipci

Stara šerpa, stari poklopac, eh kad bi šerpa mogla da priča. Sve bi moja baba pravila otprilike, brašno, voda , so i to je to.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešajte obe vrste brašna, C kvasac, dodajte so i uz stalno mešanje dolivajte mlaku vodu.

Testo treba da bude mekano. Ostavite testo desetak minuta da odstoji.

U dublju šerpu sipajte ulje ili mast za prženje i dobro ga ugrejte.

Nauljenom kašikom vadite testo i spuštajte u vruće ulje ili mast.

Šerpu protresite, da se uštipci, priganice sami okrenu ili ih okrenite kašikom.

Pržene uštipke, priganice ređajte na salvetu, da salveta upije suvišnu mast.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata