C Slatka tradicija

Sastojci
2 kg višanja
700 g šećera
40 listova od višanja
3 l vode
2 kesice C Limuntusa
2 kesice C Vanilin šećera

Naši proizvodi
Limuntus Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Sok od višanja

Ima li šta lepše od domaćeg soka od višanja?

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 4 litra soka
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti u šerpu oprane višnje zajedno sa lišćem i kuvati još 15 minuta nakon što provri.

Pokriti sok pa sutradan staviti gazu i procediti sok stezanjem gaze što više.

Zatim u dobijeni sok staviti limuntus i vanilin šećer.

Po želji dodati i dva lista rozetle. Kuvati 10 minuta.

Vreo sok sipati u zagrejane pasterizovane flaše i zatvoriti poklopcima.

Flaše staviti u šerpu i prekriti čaršafom/ćebetom i tako ostaviti sok da se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata