C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora za pitu
3 jaja
1,5 čaša šećera
1 C vanilin šećer
1 čaša ulja
1 čaša jogurta
1,5 čaša griza C
1 C prašak za pecivo
višnje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Sočna pita sa višnjama

Ukoliko ste ljubitelj pita, obavezno probajte ovu, koja neodoljivo podseća na voćnu baklavu. Koristite voće koje volite!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Penasto umutiti jaja i šećer. Dodati C griz, C prašak za pecivo, ulje i jogurt. Lepo sjediniti.

Uvijati u kockice, trougliće, rolate... Kako volite! Ja sam uvijala u rolat.

Prvu koru premažite filom, preko nje stavite drugu na kojoj takođe ide fil, pa stavite treću koru. Nju ne premazujete filom, već ređate voće po ivici i uvijate.

Ukupno mi je ispalo 7 rolata od ove smese.

Peći na 180 C dok lepo ne porumeni, zatim ohladiti, iseći na kocke i preliti toplim sirupom od 5 čaša vode, 3 čaša šećera i 2 kesice C vanilin šećera.

Posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata