C Slatka tradicija

Sastojci
6-7 osrednjih jabuka
C šećer u prahu
1 kesica cimeta
300 g šećera
3 kesice C vanilin šećera
1 limun
150 g oraha
50 g suvog grožđa
kore za pitu
50 ml ulja
50 ml vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sočna pita od jabuka

Starinska pita od jabuka.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6-7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izrendati jabuke i dodati kesicu cimeta, suvo grožđe, i iscediti limun.

Ulje i vodu pomešati i premazati prvu koru, posipati ravnomerno 2 kašike običnog šećera, prekriti drugim slojem kore i ponoviti isto, zatim prekriti trećim slojem kore i ponoviti isto.

Zatim na treću koru koju ste ponovili kao i prethodne dve, nabacajte smesu sa jabukama i cimetom, ne pokrivajući baš u potpunosti koru (ne treba previše jabuka, jer svakako će se u rerni ispuniti zbog toplote).

Zavijte pitu, i tako ponoviti za još dve pite.

Tri pite poređajte u tepsiju prethodno obloženu alu folijom ili papirom za pečenje (na foliju i papir premažite ulje). Premažite sve tri pite smesom od ulja i vode i prekrijti tepsiju aluminijumskom folijom.

Peći na temperaturi od 220 stepeni 20 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 5-10 min. dok ne porumeni gornji deo.

Sačekati da se ohladi, iseći na komade i posipati C vanilin šećerom i C šećerom u prahu.

Dekorisati na kraju kriškama limuna.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata