0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1,5 kg brašna
1 sveži kvasac
1/3 kašičice c šećera u prahu
1,5 kašičica soli
2,5 dcl mleka
5 dcl vode
2 jaja
1 dcl ulja
100g c čvrstina
100 g brašna
voda
U dublji sud sipati brašno dodati šećer, so i jaja. U toplo mleko izmrviti kvasac i ostaviti da nadođe.  
Nadošao kvasac sipati u brašno, dodati ulje i mesiti. Postepeno dodavati vodu. 
Mesiti sve dok se testo ne počne odvajati od posude. Umešeno testo ostaviti pola sata da se udvostruči. 
Udvostručena testo premesti, i od njega odvojiti tri loptice od kojih se prave krst i pletenica. 
Kolač staviti u kalup i premazati umućenim jajetom, ostaviti još malo da odmori. 
Za to vreme pripremiti belu dekoraciju. Kolač ukrasiti i staviti na pečenje. 1h na 180c
U dublji sud sipati brašno dodati šećer, so i jaja. U toplo mleko izmrviti kvasac i ostaviti da nadođe.  
Nadošao kvasac sipati u brašno, dodati ulje i mesiti. Postepeno dodavati vodu. 
Mesiti sve dok se testo ne počne odvajati od posude. Umešeno testo ostaviti pola sata da se udvostruči. 
Udvostručena testo premesti, i od njega odvojiti tri loptice od kojih se prave krst i pletenica. 
Kolač staviti u kalup i premazati umućenim jajetom, ostaviti još malo da odmori. 
Za to vreme pripremiti belu dekoraciju. Kolač ukrasiti i staviti na pečenje. 1h na 180c
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.