C Slatka tradicija

Sastojci
250 g brašna
225 g C šećera u prahu
jaje
150 g hladnog putera
rendana kora od pola limuna
5 kašika limunovog soka
boje za hranu (po želji)
perlice za ukras

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatki zečići

Dekorativni uskršnji kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Na radnu dasku stavite brašno sa 75 g C šećera u prahu. U sredinu stavite jaje, a puter isecite na komade.

Dodajte rendanu limunovu koru i dve kašike limunovog soka. Mesite dok ne dobijete čvrsto prhko testo.

Umotajte u foliju i ostavite u frižider oko sat vremena. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namastite pleh.

Na malo brašna razvijte testo debljine tri-četiri milimetra. Kalupima napravite male zečeve i stavite ih u pleh.

Pecite ih oko 10 minuta do zlatnožute boje. Ostavite ih da se ohlade.

Preostali šećer u prahu s limunovim sokom dodajte u gusti tekući preliv.

Po želji obojte jestivom bojom. Premažite kolače i ukrasite perlicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata