C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g brašna
100 ml ulja
300 ml mleka
1 jaje
20 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
3 kašičice šećera
1 C vanilin šećer
Fil:
80 g margarina
1 žumance
1 C vanilin šećer
100 g crne čokolade
Za premazivanje:
1 belance
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatki trouglovi

Ukusni trouglovi sa čokoladom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U odgovarajući sud staviti brašno, dodati jaje, ulje, mleko, so, šećer, C vanilin šećer i izmrvljeni kvasac.

Zamesiti testo i ostaviti da odstoji. Naraslo testo razviti oklagijom debljine 0,5 cm.

Umutiti margarin sa jajetom i C vanilin šećerom. Premazati koru i posuti rendanom čokoladom.

Koru uviti u rolat sa obe strane ka sredini, da se dobiju dva rolata.

Zatim sredinu preseći nožem, da bi se rolati razdvojili.

Svaki rolat seći na trouglove željene veličine.

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom i premazati umućenim belancetom.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 25 minuta.

Gotove trouglove posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata