C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mleka
20 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
1 žumance
1 kašika masti
2 kašike šećera
1/2 kašičice soli
malo šećera
korica limuna
1 čašica rakije
oko 500 g brašna
ulje za prženje

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Slatke krofne

Slatke, slađe, najslađe.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac staviti u mleko da nadođe, umutiti mast sa šećerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brašno.

Napraviti glatko testo, i ostaviti da raste oko 50 min.

Zatim ga izručiti na pobrašnjenu površinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine.Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-tak minuta da odstoje.

Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine.

Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena.

Gotove uvaljajte obilato u C šećer u prahu ili već po ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata