C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
1 kocka kvasca
1 C prašak za pecivo
3 supene kašike šećera
prstohvat soli
mlaka voda (2 čaše plus još po potrebi)
2 jaja
250 g -500 g krema (zavisi od toga da li volite sa više ili manje krema)
200 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Silvija

Slatke kokos kiflice

Divan, brz i ekonomičan recept.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mlakoj vodi dodati izdrobljen kvasac, kašiku brašna i pola kašike šećera i pustiti 5 minuta da kvasac krene da fermentiše.

Za to vreme u drugoj posuti sipati brašno, C prašak za pecivo, prstohvat soli, ostatak šećera (2 kašike) i sjediniti kašikom.

Dodati kvasac i 2 jaja pa zamesiti glatko testo i ostaviti 20-30 minuta da naraste testo.

Na pobrašnjenoj površini vaditi veće lopte i oblikovati u krug kojeg rastanjimo do 5-6 mm.

Iseći "trougliće" kao i za bilo koje druge kiflice, namazati krem, kiflice savijati i staviti u pouljen i pobrašnjen pleh, zatim ispeći.

Za to vreme u dubljoj posudi promešati mlaku vodu i pola kašike šećera.

U plitak tanjir sipati C kokosovo brašno.

Ispečene kiflice četkicom mazati smesom šećer-voda pa uvaljati u kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voda za kvasac ne sme biti ni previše topla ni previše hladna.