burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija7

Slatke kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
7

Sastojci

Za testo:

1 kesica suvog C kvasca

2 supene kašike šećera

200 ml mlake vode

400 g kiselog mleka

1 jaje

900 g brašna

1 ravna kašičica soli

200 g margarina

Za nadev:

eurokrem po želji

Za premazivanje:

1 žumance

malo ulja

Za dekoraciju:

50 g otopljene čokolade

čokoladne zvezdice

Slatke kiflice

Koraci pripreme

Brašno prosejati, pa mu dodati kvasac, jaje, kiselo mleko, šećer i so. Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga da odstoji sat vremena.

Nadošlo testo nakon sat vremena podeliti na 16 loptica približno jednake veličine. Svaku lopticu razviti na veličinu manje tacne. Na svaku razvučenu koricu rendati smrznuti margarin.

Tako raditi sa prvih sedam korica, pa preklopiti osmom. Pažljivo razvući što tanju koru.

Podeliti je unakrsno najpre na četvrtine, a onda svaku četvrtinu još na 5- 6 delova (u zavisnosti od toga kakve kiflice želite).

Na svaki deo staviti pomalo eurokrema. Uvijati kiflice i ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti ih da odstoje oko 15-20 minuta.

Nakon što su još malo nadošle, premazati ih umućenim žumancetom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

U međuvremenu, otopiti čokoladu i njome dekorisati ispečene kiflice. Na svaku staviti po jednu čokoladnu zvezdicu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Slatke kiflice

Koraci pripreme

Brašno prosejati, pa mu dodati kvasac, jaje, kiselo mleko, šećer i so. Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga da odstoji sat vremena.

Nadošlo testo nakon sat vremena podeliti na 16 loptica približno jednake veličine. Svaku lopticu razviti na veličinu manje tacne. Na svaku razvučenu koricu rendati smrznuti margarin.

Tako raditi sa prvih sedam korica, pa preklopiti osmom. Pažljivo razvući što tanju koru.

Podeliti je unakrsno najpre na četvrtine, a onda svaku četvrtinu još na 5- 6 delova (u zavisnosti od toga kakve kiflice želite).

Na svaki deo staviti pomalo eurokrema. Uvijati kiflice i ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Ostaviti ih da odstoje oko 15-20 minuta.

Nakon što su još malo nadošle, premazati ih umućenim žumancetom. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

U međuvremenu, otopiti čokoladu i njome dekorisati ispečene kiflice. Na svaku staviti po jednu čokoladnu zvezdicu.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept