C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
2 jaja
1 dl jogurta
1 kesica C suvog kvasca
1/2 kašičice šećera
3 dl mlake vode
malo ulja
250 g margarina
džem za fil
1 jaje za premaz
1 C vanilin šećer
malo C šećera u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Slatke kiflice

Lisnate, hrskave i uvek uspeju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U dublju posudu sipati brašno, jaja, C suvi kvasac, jogurt, 1/2 kašičica šećera, 3 dl mlake vode.

Sve sastojke dobro zamesiti i dodati malo ulja. Ostaviti testo oko 30 minuta.

Podeliti na 6 jufki testo pa na svaku narendati margarin osim na poslednju.

Naslagati jufke jednu na drugu i razvući testi na debljinu oko 1cm.

Filovati kiflice džemom po ukusu, ređati u pleh. Kada malo odstoje premazati umućenim jajetom.

Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

Pečene kiflice posuti C šećerom u prahu i C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata