C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora
200 g putera
2 C vanilin šećera
3 jaja
100 ml mleka
100 g C griza
20 g C kakaoa
50 g mlevenog keksa
30 g mlevenih pečenih lešnika
50 g suvog grožđa
100 g C šećera u prahu
100 g kristal šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatka pita

Pita je krckava i neodređenog ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Podmazati pleh puterom, preostali puter istopiti sa 1 C vanilin šećerom, iseći kore na pola.

Umutiti fil (u vanglicu umutiti jaja i sipati mleko dodati C šećer u prahu, lešnik, C vanilin šećer, C griz, suvo grožđe, C kakao, keks i dobro izmešati).

Uzeti list kore, premazati puter, pa preko još jednu koru staviti i premazati puter, pa fil premazati od početka kore do 2/3 površine kore (premazati 3-4 kašike fila).

Zatim uhvatiti sa strane i preklopiti do pola sa obe strane da se spoje, onda uzeti od početka i urolati pitu, tako sve dok se materijal ne potroši.

Staviti pitu da se ispeče dok ne porumeni odozgo i odozdo.

U međuvremenu ukuvati kristal šećer sa vodom i ostaviti da se ohladi.

Kada se pitice ispeku preliti svaku po malo tim sirupom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne mora se tako praviti, može se ređati i list po list u plehu i filovati, sve dok ima materijala. Savet za takav postupak je da se pita iseče na kocke, pa onda staviti da se peče. Ko želi da bude mekana, a ne hrskava, nek prekrije vlažnom krpom i obmota folijom.