C Slatka tradicija

Sastojci
500 g kora za pitu
300 g šećera
4 jaja
2 čaše jogurta
1,5 čaša ulja
200 g C griza
2 kesice C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
rendana kora narandže
Preliv:
300 g šećera
sok od jedne narandže
400 ml vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatka C pita sa grizom

Sočno, slatko i mirisno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, a potom dodati ulje, jogurt i rendanu narandžu.

Kada je dobro umućeno i šećer rastopljen, dodajte C griz pomešan sa C praškom za pecivo i C vanilin šećerom.

Zatim svaku koru premazati ovim filom dok ne potrošite.

Filovanu pitu zasecite na kvadrate po plehu i peći na 180 stepeni oko pola sata.

Za to vreme skuvati sirup od sastojaka koje smo naveli za preliv. Potrebno je da vri deset minuta.

Pečenu vrelu pitu preliti prohlađenim sirupom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata