C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
1/2 l mleka
šećer po ukusu
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Šenokle

Brzo, jednostavno, ekonomično, ukusno. Pogodno za iznenadne goste i domaćice bez većeg kulinarskog iskustva.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu sipati 1/2 l mleka da proključa, razdvojiti žumance od belanaca, mikserom umutiti belanca gusto-penasto, zatim supenom kašikom zahvatati penasto belance i polako kašiku po kašiku stavljati u ključalo mleko.

Svu masu belanceta iskoristiti, dodati kristal šećer po ukusu, isključiti ringlu, razmutiti žumanca i dodati u mleko sa šenoklama.

Zatim istresti u porculansku ili keramičku činiju, goste služiti u malim činijicama - šoljama za čaj, po površini posuti malo C vanilin šećera.

Komentari potrošača:

11.01.2019
Hvala Vam što ste objavili moj recept, divni ste?

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Moja mama i ja imamo običaj da zajedno sa C vanilin šećerom dodamo i malo cimeta.