0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Za 4 do 6 osoba
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
Za 4 do 6 osoba
600-700 gr brašna
4 žumanca
1 ceđeni sok od limuna
330gr piva
2 kašike c šećer u prahu
600 gr sala
200gr brašna
đem od šljiva ili kajsije
c prah šećer
1 vanilin šećer za posipanje
Salo treba da je dobro očišćeno i da bude samlevene zamesiti ga sa 200 g brašna. 
U posudi dodamo ceđeni sok od limuna, 4 žumanca, 2 kašike c prah šećer i pivo postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti testo da odmori. 
Testo na radnoj površini rastanjiti oklagijom i premazati ga salom koje smo podelili na tri dela.Kada smo ga premazali testo preklopiti kao knjigu i ostaviti da odstoji 20 min, opet ovako uraditi još dva puta samo uvek testo preklapati različito da bi se blistalo. 
Testo rastanjimo i sečemo trake širine 5 do 6 cm zatim na kockice. Staviti đem po želji i preklopiti na pola poslagati u pleh obložen papirom. 
Rernu zagrejati na 250  i staviti da se peku zatim posle 10 min  smanjiti je na 200 c i  peći salčiće. 
Kada su gotove posuti ih sa c prah šećerom koji smo pomešali sa  c vanilin šećerom. 
Salo treba da je dobro očišćeno i da bude samlevene zamesiti ga sa 200 g brašna. 
U posudi dodamo ceđeni sok od limuna, 4 žumanca, 2 kašike c prah šećer i pivo postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti testo da odmori. 
Testo na radnoj površini rastanjiti oklagijom i premazati ga salom koje smo podelili na tri dela.Kada smo ga premazali testo preklopiti kao knjigu i ostaviti da odstoji 20 min, opet ovako uraditi još dva puta samo uvek testo preklapati različito da bi se blistalo. 
Testo rastanjimo i sečemo trake širine 5 do 6 cm zatim na kockice. Staviti đem po želji i preklopiti na pola poslagati u pleh obložen papirom. 
Rernu zagrejati na 250  i staviti da se peku zatim posle 10 min  smanjiti je na 200 c i  peći salčiće. 
Kada su gotove posuti ih sa c prah šećerom koji smo pomešali sa  c vanilin šećerom. 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.