C Slatka tradicija

Sastojci
250 ml mlakog mleka
70 g šećera
1 kesica C suvog kvasca
50 g otopljenog maslaca
2 jaja
oko 500 g brašna
Za fil:
300 g mlevenog maka (spremog za štrudle i peciva)
150 ml vrelog mleka
Za premazivanje:
malo vode, šećera i C vanilinog šećera
ili med i aroma vanile / C vanilin šećer

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Pužići sa makom

Predivan, starinski recept u kojem svi uzrasti uživaju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da nadođe oko sat vremena.

Razvući koru pa je premazati pripremljenim makom.

Ja kupujem onaj za štrudle i peciva koji je spreman za premazivanje testa, čim se popari vrelim mlekom i dobro umeša (obično na 200 g maka ide 100 ml vrelog mleka, ali pripremiti prema uputstvu na kutiji).

Koru zatim uviti u rolat pa seći i ređati pužiće u pleh prekriven pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Dok se pužići peku, pripremiti sirup od malo vode, šećera i C vanilinog šećera koji ćete skuvati kao za slatko.

Ja sam danas probala sa medom tako što sam pomešala oko 2-3 kašike meda sa 1 kašičicom arome od vanile i tako pripremila sirup za premazivanje. Podjednako su dobre obe opcije (i sa šećerom i sa medom).

Ovim sirupom premazati pužiće čim ih izvadite iz rerne.

Od ove količine se dobije 1 pleh pužića.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata