C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml piva
400 ml ulja
1 kg brašna
2 kesice C praška za pecivo
450 g šećera
po želji mleveni orah, C kokos, i sl. za valjanje kiflica

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Branislava

Posni pivski kiflići

Lepa kombinacija, kiflice izgledaju izvrsne. Može dugo da stoji, kiflice su sve lepše, a ima ih puno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Brašno pomešati sa C praškom za pecivo. Dodati ulje, pivo i zamesiti testo.

Mera šoljice je 75 ml, to su one šoljice iz kojih se nekad pila kafa.

Oblikovati tanke kiflice jer će se uvećati pečenjem. Po želji testo prethodno namazati pekmezom.

Kifle ređati u pekarskim papirom obložen pleh za pečenje kolača. Peći na 200 stepeni.

Ušpinovati šećer sa vodom, ređe nego za slatko.

Kiflice potapati u vruć sirup i valjati po želji u mlevene orahe, C kokos, mleveni lešnik...

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata