C Slatka tradicija

Sastojci
40 g kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
300 ml mlake vode
200 ml kisele vode
3 kesice C vanilin šećera
2 kašike šećera
1 kašičica soli
narendana kora limuna i narandže
100 ml ulja
1 kg brašna
za prženje oko 500 ml ulja
150 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Posne krofne

Ovu su posne krofne, koje su unutra skroz šuplje, preukusne, možete ih puniti ili ostaviti prazne uvaljane u C šećer u prahu i C vanilin šećer.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati u posudu kvasac, 150 ml mlake vode, 2 kašike šećera i 2 kašike brašna, ostaviti da se kvasac aktivira 15 minuta.

Kada se kvasac aktivirao dodati preostalu mlaku vodu, 200 ml kisele vode, 2 C vanilin šećera, narendanu koru limuna i narandže, 100 ml ulja i polovinu brašna dobro izmešati, zatim dodati kašičicu soli i ostatak brašna.

Testo dobro umesiti da nema grudvica. I ostaviti da naraste oko 20 minuta na toplom mestu.

Kada je testo naraslo istresti ga na radnu površinu premesiti i ostaviti da odstoji 1 minut, zatim razviti koru debljine 1.5-2cm, modlom za krofne ili čašom seći krofne i ostaviti ih da odstoje 10 minuta.

Za to vreme sipati u šerpu oko 500 ml ulja da se zagreje, kada se ulje zagreje krofne lagano spuštati u ulje tako da strana koja je bila gore prvo se ona prži u šerpi poklopljenoj oko 30 sekunde, zatim ih okrenuti sa druge strane još pola minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Kada se krofne prohlade pomešati 150 grama C šećera u prahu i 1 kesicu C vanilin šećera, krofne valjati u šećer i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Krofne možete puniti kremom, džemom ili topingom, a možete ih ostaviti prazne samo uvaljane u C prah šećer jer su veoma mekane i šuplje.