C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1 kg brašna
500 ml gazirane mineralne vode
1 kašičica so
40 g svežeg kvasca
rendana kora od 1 limuna
2 kašičice šećera
1 C vanilin-šećer
200 ml ulje
Za premazivanje:
150 g posnog margarina
Za nadev:
po potrebi džem (pekmez)
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Posne kiflice

Idealne su u danima posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Za testo:
U dublju posudu usuti 800 g brašna, dodati so, izmešati, napraviti udubljenje, izmrviti kvasac, dodati šećer, rendanu koru limuna, dodati C vanilin-šećer, gaziranu mineralnu vodu, ulje i dodajući preostalo brašno (200 g) zamesiti testo.

Testo premazati uljem sa obe strane, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri jednaka dela i ostaviti da odstoji 5 minuta. Svaki deo oklagijom razviti u veliki krug i oremazati omekšalim margarinom.

Preklopiti gornju stranu, potom donju stranu, zatim sa desne strane preklopiti jednom, zatim još jednom i na kraju preklopiti treći put. Postupak ponoviti i sa preostala dva dela.

Ostaviti da odstoje 10 minuta. Nakon toga,svaki deo razviti oklagijom u oblik pravougaonika i iseći na trouglove.

Na svaki trougao naneti po malo džema (pekmeza), uviti u kiflice i poređati u pleh premazan margarinom. Ostaviti da odstoje 10 minuta.

Kiflice peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade, posuti ih C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobijate dosta kiflica, mekane su i ukusne, a da bi vam duže trajale čuvajte ih u najlon kesi.