C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml mlaka voda
10 g svežeg kvasca
2 kašike šećera
1 prstohvat soli
50 ml ulje
450 g brašna
Za nadev:
džem po potrebi
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Posne buhtle

Idealne su u danima posta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U odgovarajuću posudu uluti 100 ml mlake vode, umešati izmrvljen kvasac, dodati 1 kašiku šećera i 1 kašiku brašna, sve izmešati i ostaviti da nadođe.

Brašno usuti u dublju posudu, dodati nadošli kvasac,1 kašiku šećera, ulje, preostalu mlaku vodu (100 ml), posoliti i zamesiti mekše testo. Ostaviti da nadođe.

Nadošlo testo premesiti i podeliti na 6 jufki. Svaku jufku razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 kašičicu džema.

Sklopiti krajeve formirajući loptice. Kalup za kuglof premazati margarinom i poređati loptice.

Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

Gotove buhtle izvaditi iz rerne, posuti ih C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristila sam džem od kajsija. Vi možete koristi džem po sopstvenom izboru.