burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija20-tak komada

Posne buhtle sa makom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20-tak komada

Sastojci

1 C suvi kvasac

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

250 ml kisele vode

malo C šećera u prahu

600 g brašna tip 400

250 ml ulja

100 g mlevenog maka

4 supene kašike džema (bilo kog)

Posne buhtle sa makom

Koraci pripreme

Pomešati kvasac, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, kiselu vodu, brašno, 50 ml ulja. Umesiti mekano testo.

Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Nakon 30 minuta razvući testo debljine malog prsta, iseći na kockice.

Svaku kockicu puniti mešavinom maka i džema i zatvarati tako da se dobije oblik loptice, tj.da fil bude u sredini.

Tepsiju premazati uljem, ređati loptice gusto (ne ostavljati previše mesta između loptica kako bi narasle nagore).

Na kraju premazati sa 100 ml ulja. Ostaviti da nadođu još 15 min. Peći na 200 stepeni. Pečene su kada porumene.

Pečene buhtle odmah premazati sa ostatkom ulja i posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Posne buhtle sa makom

Koraci pripreme

Pomešati kvasac, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, kiselu vodu, brašno, 50 ml ulja. Umesiti mekano testo.

Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Nakon 30 minuta razvući testo debljine malog prsta, iseći na kockice.

Svaku kockicu puniti mešavinom maka i džema i zatvarati tako da se dobije oblik loptice, tj.da fil bude u sredini.

Tepsiju premazati uljem, ređati loptice gusto (ne ostavljati previše mesta između loptica kako bi narasle nagore).

Na kraju premazati sa 100 ml ulja. Ostaviti da nadođu još 15 min. Peći na 200 stepeni. Pečene su kada porumene.

Pečene buhtle odmah premazati sa ostatkom ulja i posuti C šećerom u prahu.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept