C Slatka tradicija

Sastojci
1 C suvi kvasac
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
250 ml kisele vode
malo C šećera u prahu
600 g brašna tip 400
250 ml ulja
100 g mlevenog maka
4 supene kašike džema (bilo kog)

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Posne buhtle sa makom

Mekane buhtle sa makom, idealne za doručak ili večeru.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20-tak komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešati kvasac, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, kiselu vodu, brašno, 50 ml ulja. Umesiti mekano testo.

Ostaviti na toplom mestu da nadođe. Nakon 30 minuta razvući testo debljine malog prsta, iseći na kockice.

Svaku kockicu puniti mešavinom maka i džema i zatvarati tako da se dobije oblik loptice, tj.da fil bude u sredini.

Tepsiju premazati uljem, ređati loptice gusto (ne ostavljati previše mesta između loptica kako bi narasle nagore).

Na kraju premazati sa 100 ml ulja. Ostaviti da nadođu još 15 min. Peći na 200 stepeni. Pečene su kada porumene.

Pečene buhtle odmah premazati sa ostatkom ulja i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto ulja možete koristiti i margarin.