C Slatka tradicija

Sastojci
100 g C kokosa
1 l sojinog mleka
120 g šećera
60 g oštrog brašna
60 g C pudinga
2 kašike C kakaoa
100 g čokolade za kuvanje
100 g margarina
C posni šlag
čokoladne mrvice
20 plastičnih čaša za ketering

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Puding čokolada Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Posna sultanova sarma u čaši

Jako lagan desert, izuzetno lak za pripremu i poslužen na zanimljiv način.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20 čaša
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 200 ml mleka razmutiti šećer, C kakao, brašno i C puding i dobro sjediniti da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti da se zagreje do proviranja. Za to vreme, napuniti čaše kokosom kao prvi sloj.

Kada provri mleko, dodati prethodno pripremljenu smesu sa pudingom i kuvati nekoliko minuta, dok se ne zgusne uz stalno mešanje.

Odmah u vrelu smesu dodati čokoladu i margarin i dobro izmešati dok se sve lepo ne sjedini.

Nakon toga, izliti toplu smesu u čaše pomoću kašičice kao drugi sloj u čaše preko kokosa.

Ostaviti par minuta da se masa ohladi, a za to vreme umutiti C šlag.

Kada se drugi sloj malo ohladio, kao treći staviti šlag. Kako bi izgledalo bolje, šlag plasirati preko pomoću šprica ili kese za šlag.

Preko posuti čokoladne mrvica i kokos radi dekoracije.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Radi lakšeg plasiranja smese sa pudingom u čaše, ukvasiti kašičicu vodom jer će tako masa skliznuti.