Početna > Recepti > Ostali recepti > Poširane kruške u crnom vinu
Sastojci
4 kruške
400 ml crnog vina
400 ml vode
1 štapić cimeta
narendana kora pola narandže
1 C vanilin šećer
50 g C smeđeg šećera
1 kašika meda
1 kašika maslaca
C Eskimko sa ukusom vanilina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Pomešajte vodu, vino, šećer, med, narandžinu koru, C vanilin šećer i cimet pa zakuvajte.
Kruške ogulite, ali ih ostavite sa peteljkama. Odrežite im mali deo dna i izdubite koštice, pa ih potopite u vino.
Poširajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, pazeći da zadrže oblik.
Povremeno ih okrenite kako bi se ravnomerno ispoširale.
Iz vina uklonite štapić cimeta i nastavite da ga kuvate dok se ne pretvori u sirup.
Sklonite sa vatre i dok je vruće umešajte maslac.
Servirajte kruške na tanjir, prelijte je sirupom od vina i poslužite uz C Eskimo sladoled od vanile posut listićima badema.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs