C Slatka tradicija

Sastojci
4 kruške
400 ml crnog vina
400 ml vode
1 štapić cimeta
narendana kora pola narandže
1 C vanilin šećer
50 g C smeđeg šećera
1 kašika meda
1 kašika maslaca
C Eskimko sa ukusom vanilina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Eskimko sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anica

Poširane kruške u crnom vinu

Iznenadiće vas ukus krušaka sa crnim vinom i cimetom, a sve to uz C Eskimko sladoled od vanile.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešajte vodu, vino, šećer, med, narandžinu koru, C vanilin šećer i cimet pa zakuvajte.

Kruške ogulite, ali ih ostavite sa peteljkama. Odrežite im mali deo dna i izdubite koštice, pa ih potopite u vino.

Poširajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, pazeći da zadrže oblik.

Povremeno ih okrenite kako bi se ravnomerno ispoširale.

Iz vina uklonite štapić cimeta i nastavite da ga kuvate dok se ne pretvori u sirup.

Sklonite sa vatre i dok je vruće umešajte maslac.

Servirajte kruške na tanjir, prelijte je sirupom od vina i poslužite uz C Eskimo sladoled od vanile posut listićima badema.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata