burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Poširane kruške u crnom vinu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

4 kruške

400 ml crnog vina

400 ml vode

1 štapić cimeta

narendana kora pola narandže

1 C vanilin šećer

50 g C smeđeg šećera

1 kašika meda

1 kašika maslaca

C Eskimko sa ukusom vanilina

Poširane kruške u crnom vinu

Koraci pripreme

Pomešajte vodu, vino, šećer, med, narandžinu koru, C vanilin šećer i cimet pa zakuvajte.

Kruške ogulite, ali ih ostavite sa peteljkama. Odrežite im mali deo dna i izdubite koštice, pa ih potopite u vino.

Poširajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, pazeći da zadrže oblik.

Povremeno ih okrenite kako bi se ravnomerno ispoširale.

Iz vina uklonite štapić cimeta i nastavite da ga kuvate dok se ne pretvori u sirup.

Sklonite sa vatre i dok je vruće umešajte maslac.

Servirajte kruške na tanjir, prelijte je sirupom od vina i poslužite uz C Eskimo sladoled od vanile posut listićima badema.

Naši proizvodi

Poširane kruške u crnom vinu

Koraci pripreme

Pomešajte vodu, vino, šećer, med, narandžinu koru, C vanilin šećer i cimet pa zakuvajte.

Kruške ogulite, ali ih ostavite sa peteljkama. Odrežite im mali deo dna i izdubite koštice, pa ih potopite u vino.

Poširajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, pazeći da zadrže oblik.

Povremeno ih okrenite kako bi se ravnomerno ispoširale.

Iz vina uklonite štapić cimeta i nastavite da ga kuvate dok se ne pretvori u sirup.

Sklonite sa vatre i dok je vruće umešajte maslac.

Servirajte kruške na tanjir, prelijte je sirupom od vina i poslužite uz C Eskimo sladoled od vanile posut listićima badema.

Autor

Anica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept