Početna > Recepti > Ostali recepti > Pohovani sladoled
Sastojci
1 C Eskimko sladoled sa ukusom vanila
2 belanca
oko 150 g korn fleksa
(prethodno usitnjen u blenderu)
ulje za prženje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Prvo se umuti sladoled i zamrzne. Naprave se kugle, oko 5 komada. Ta je najbolja veličina.
Belance malo umutiti viljuškom, ne previše. Uvaljati kugle najpre u korn fleks. Zatim u belanca i ponovo u korn fleks. Ovo uraditi dva puta.
Zagrejati ulje i ubaciti kugle na dva tri minuta da korn fleks malo promeni boju. Ne previše jer sladoled mora da ostane zamrznut.
Servirati po želji. Ja sam napravila korpice od smeše za kornete.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Važno je da se kugle dobro oblože korn fleksom, da se prilikom prženja sladoled ne bi otapao. Možemo vratiti kugle malo u frižider posle paniranja da bi sladoled ostao dobro zaleđen. Serviramo odmah jer ovako pripremljen sladoled brže topi. Može se napraviti unapred i kad dođu gosti da ih prijatno iznenadimo.