Početna > Recepti > Ostali recepti > Pogača sa c praškom za pecivo
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U odgovarajuću posudu usuti 150 g brašna, dodati C prašak za pecivo, izmešati.
Potom dodati vodu i ulje, posoliti i postepeno dodajući preostalo brašno (150 g) zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Nakon toga testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, razviti oklagijom i staviti u pouljen pekač (ili manji pleh).
Oštrim nožem zarezati na 6 mesta (kao na slici), pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 5 minuta.
Rernu dobro zagrejati i peći pogaču na 200 stepeni 20 minuta.
Komentari potrošača:
25.04.2020
Ja je pravim samo bez ulja
26.03.2020
Super sutra pravim
26.03.2020
Idealna je za 10 ocenu
26.03.2020
Hvala od srca
25.03.2020
Sviđa mi se recept.Sada ću ga baš ispeći.
25.03.2020
Treba da umesim
25.03.2020
Super pogača
24.03.2020
Odlična, sutra pravim ponovo.
24.03.2020
Još u to dodaš malo piva i ekstra testo
24.03.2020
Bravo to su prave domaćice
24.03.2020
Super može i suvi kvasac u kesi
24.03.2020
Odlična
24.03.2020
Super je, isprobala, hvala za recept
23.03.2020
Super, ovo je prava domaća pogača.
23.03.2020
Ja tako stalno pravim, umesto C praška za pecivo može kašičica C sode bikarbone. Prelepe su i brzo se spremaju, a ako se tanje razvije može da bude kao podloga za pizzu.
22.03.2020
Super
22.03.2020
Može da se doda 1 jaje i čaša kiselog mleka
22.03.2020
Super! Ja naviše volim!
21.03.2020
Odlična, može i sa C sodom bikarbonom
21.03.2020
Pravim ovu pogaču često, moji je obožavaju..
21.03.2020
odlična
21.03.2020
Odlično!
21.03.2020
Posle ću napraviti pa tek tada bi sledio komentar
06.01.2020
Ovo mora biti dobro
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs